"Роснефть" отримала дозвіл на експорт ЗВГ в Україну

Понеділок, 22 травня 2017, 14:52

"Роснефть" в травні отримала від Федеральної служби з технічного та експортного контролю дозвіл на експорт зріджених вуглеводневих газів з Росії в Україну.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", з посиланням на представника "Роснефти".

Як зазначається, на даний момент тільки "Роснефть" отримала відповідний дозвіл ФСТЕК. Заяви з проханням дозволити поставки ЗВГ з Росії в Україну "подали ще кілька великих компаній Росії".

Як раніше повідомляли в ФСТЕК, відповідно до рішення уряду РФ з 1 травня зацікавленими федеральними органами виконавчої влади реалізується спеціальний порядок здійснення експорту в Україну ЗВГ, включених в Міжгалузевий обмежувальний перелік палив, масел, мастил, спеціальних рідин, консервативних матеріалів і присадок, дозволених до застосування в озброєнні, військовій та спеціальній техніці, затверджений Міноборони Росії.

Реклама:

Згідно з цим порядком, поставки ЗВГ на територію України можуть здійснюватися лише за наявності висновків ФСТЕК РФ, які видаються російським організаціям за результатами перевірки відповідності умов їх здійснення встановленим вимогам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: