Ціни на молоко стабілізуються до кінця місяця – асоціація

Неділя, 21 травня 2017, 14:35

Закупівельні ціни на молоко намітили курс на стабілізацію, але середні значення все ще в мінусі.

Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації виробників молока.

Як наголошується, за підсумками останнього моніторингу середня ціна на молоко екстраґатунку знизилася ще на 10 копійок - до 7,90 грн/кг.

"Цьому слугувало зниження цін у Північному регіоні. При цьому в решті регіонів ціни були стабільними. Найвища ціна наразі у Східному регіоні — 8 грн/кг, а найнижча у Південному — 7,82 грн/кг", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Середня ціна на молоко вищого ґатунку цього тижня становила 7,66 грн/кг, що також на 10 копійок нижче рівня минулого тижня. Найвищу ціну за нього платять у Південному регіоні, а найнижчу у Північному — 7,61 грн/кг.

"Що стосується ціни на молоко першого ґатунку, то вона в середньому опустилася на 11 копійок і становила 7,57 грн/кг. Найнижчу ціну за нього платять у Східному та Західному регіонах 7,40—7,37 грн/кг", - зазначається у прес-релізі.

"До кінця місяця варто очікувати стабілізації закупівельних цін на молоко з вирівнюванням динаміки по всіх регіони. Вже з початку червня, при збережені раніше сформованих факторів, ціни можуть показати навіть незначне зростання в межах 5 копійок", - вважають у асоціації.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: