Тестю Насірова докинули ще 40 мільйонів на Поштову площу

Субота, 20 травня 2017, 12:47

КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" 17 травня уклало угоду з корпорацією "Альтіс-Холдинг" про реконструкцію транспортної розв’язки на Поштовій площі у Подільському районі на 40,11 млн гривень.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", передають "Наші гроші".

Закупівлю додаткових будівельних робіт провели за переговорною процедурою. У вересні 2012 року за результатами тендеру з корпорацією був укладений первинний договір вартістю 403,56 млн гривень.

Торік генпроектувальник ДП Інститут "Київдормістпроект" ПАТ "Київпроект" скоригував проект, включивши до нього ряд додаткових обсягів робіт.

Реклама:

За нинішньою угодою, до 17 серпня мають реконструювати пам’ятку архітектури національного значення 1850 року – Поштову станцію, пофарбувати фасад Річкового вокзалу, збудувати пішохідний перехід, фонтан, пандуси біля вокзалу та будівлі КП "Київпастранс", трансформаторну підстанцію та каналізаційну насосну станцію з вбудованими блоками очищення забруднених дощових вод.

Також влаштують інженерні та електричні мережі, у тому числі до Поштового будинку, благоустроять та озеленять територію.

Замовник не опублікував кошториси і підсумкову відомість ресурсів, що не дозволяє порівняти ціни будівельних матеріалів з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

На заробітну плату піде 3,01 млн гривень, тобто майже вісім відсотків від загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще два відсотки – 866 тисяч гривень.

Корпорацію "Альтіс-Холдинг" належить Олександру Глімбовському, тестю Романа Насірова, який з 2015 року очолював Державну фіскальну службу.

Нагадаємо, Насіров був затриманий по "газовій справі Онищенка". Згодом його тесть і дружина Катерина Глімбовська внесли за нього заставу в розмірі 100 млн гривень, що становить кілька відсотків від тендерних здобутків Глімбовського у 3,39 млрд гривень.

При цьому прокурори вимагали, аби застава йому була встановлена на рівні 2 млрд гривень. Саме на стільки, за підрахунками НАБУ, завдав збитків державі Насіров, дозволивши фірмам Онищенка не заплатити у строк рентні платежі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: