Мобільні оператори підраховують прибутки після Євробачення - ЗМІ

П'ятниця, 19 травня 2017, 19:48

Під час пісенного конкурсу в столиці послугами місцевого стільникового зв’язку скористалися представники майже сотні країн світу.

Про це повідомляє "Новое Время".

На час проведення Євробачення в столичній мережі Київстар зареєструвалося понад 8 тис. іноземців, повідомила прес-служба компанії. В день фіналу кількість "роумерів", які скористалися послугами цього оператора, зросла майже на 30% порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

Найбільше навантаження, пов’язане безпосередньо з конкурсом, припало на базові станції Київстару, що обслуговували Міжнародний виставковий центр, фан-зони на Хрещатику і Софійській площі та КВЦ Парковий, де розташовувався хаб Євробачення. Голосовий трафік на цих БС за тиждень становив 1 млн хвилин, абоненти використали 3,3 ТБ мобільного інтернету, відправили та отримали 90 тис. текстових повідомлень.

Реклама:

В мережі Vodafone у період з 7 по 14 травня 2017 року перебували абоненти 89 країн світу, повідомила прес-служба оператора. За її даними, понад 50% усіх гостей з-за кордону, які відвідали у цей час Києв, скористались зв’язком Vodafone. Найбільш активно послугами зв’язку користувались мобільні абоненти з Великої Британії, США, Франції, Німеччини та Італії. Серед гостей були також представники Островів Кука, Тайваню та Екваторіальної Гвінеї.

Vodafone зафіксував на Євробаченні денний рекорд 3G-завантаження для України – 85 ГБ передала одна БС в МВЦ за один день. Це в 15 разів більше, ніж у звичайний день, зазначила прес-служба оператора.

Головним способом спілкування гостей конкурсу в мережі Vodafone став 3G-інтернет – понад 90% всього мобільного трафіку припало на передачу даних. В місцях проведення конкурсу абоненти використали 5 ТБ 3G-інтернету. Найбільше часу в інтернеті провели італійці, ірландці та іспанці. Найактивнішими в соціальних мережах були українці, поляки та австралійці. Гості з Австралії частіше, ніж інші постили інформацію у Facebook, а британці – ділились відео.

Vodafone розповів про триразове зростання SMS-активності своїх користувачів під час Євробачення. Абоненти надіслали 101 тис. текстових повідомлень. Найактивніше голосували Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Закарпаття та Полтава.

SMS на підтримку улюблених виконавців також надсилали українські абоненти в роумінгу. Загалом проголосували 2975 наших співвітчизників у 65 країнах. Найбільша кількість українських голосів надійшла з Туреччини, Польщі та Італії. Найвіддаленіші SMS від українців прийшли з Індонезії, Непалу, Південної Африки та США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: