Вихід української "дочки" Сбербанку стане втратою для обох сторін - Греф

П'ятниця, 19 травня 2017, 16:12

В українську "дочку" Сбербанку Росії було багато інвестовано і її продаж стане втратою для обох сторін.

Про це заявив голова російського Сбербанку Герман Греф в інтерв’ю телеканалу CNBC, передає Прайм.

"Що стосується нашої ситуації в Україні, ми дуже багато інвестували в Україну, і сил, і коштів, і побудували, на мій погляд, найкращий український банк, про що говорив не раз Національний банк України", - заявив Греф.

"І емоційно нам, звичайно, дуже важко йти з України, бо там ми маємо близько 6 тисяч наших співробітників, у яких за останні 10 років ми вклали дуже багато праці", – сказав він.

Реклама:

За словами Грефа, керівництво змушене продати банк.

"Але в нинішній ситуації ми змушені приймати рішення про продаж, і угода поки що не завершена, тому що ми не отримали дозвіл регулятора. І наразі ми не бачимо наших подальших перспектив роботи. Хоча, думаю, це буде втрата як для нас, так і для України", – додав голова Сбербанку.

Сбербанк 27 березня оголосив про продаж 100% акцій української "дочки" консорціуму інвесторів, куди увійдуть Norvik Banka (належить бізнесменові Григорію Гусельникову) і син власника нафтової компанії "Русснефть" Михайла Гуцерієва Саїд.

Втім, пізніше, замголови НБУ Катерина Рожкова заявила, що латвійський Norvik Banka був виключений як структурна одиниця з угоди з купівлі українського Сбербанку.

Сбербанк (раніше - ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії", до цього - банк НРБ) заснований у 2001 році. Його єдиним власником є Сбербанк Росії.

За даними Нацбанку, на 1 січня 2017 року за розміром активів (48,356 млрд гривень) він посідав шосте місце серед 93 банків країни.

Сбербанк, за його даними, обслуговує понад 1 млн фізичних осіб в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: