"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврокомісія оштрафувала Facebook на 110 мільйонів євро

Четвер, 18 травня 2017, 12:20

Європейська Комісія оштрафувала Facebook на 110 мільйонів євро за надання невірної та такої що вводить в оману інформації при покупці сервісу обміну повідомленнями WhatsApp.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

"Сьогоднішнє рішення посилає компаніям чіткий сигнал про те, що вони повинні дотримуватися всіх правил ЄС про злиття, включаючи зобов'язання надати коректну інформацію.

Комісія повинна приймати рішення про наслідки злиття для конкуренції, знаючи точні факти", - заявила єврокомісара з питань конкуренції Маргрет Вестагер.

Реклама:

Повідомляється, що регулювання ЄС щодо злиттів та поглинань зобов'язує компанії надавати коректну інформацію, яка не вводить в оману, оскільки це важливо для Комісії зробити експертизу щодо злиттів та поглинань своєчасно та ефективно.

Коли у 2014 році Facebook повідомляв регуляторів ЄС про придбання, то компанія заявила, що "не зможе створити надійну автоматизовану систему, що дозволяє зв'язати облікові записи користувачів у двох сервісах".

Однак в серпні 2016 року WhatsApp оголосила про оновлення умов використання сервісу та політики конфіденційності, включивши туди можливість зв'язати номери користувачів WhatsApp з обліковими записами в Facebook.

Після початку розслідування в минулому році Єврокомісія з'ясувала, що технічна можливість співвіднести акаунти в Facebook та WhatsApp існувала і в 2014 році, та що команда Facebook знала про таку можливість.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!