"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Вівторок, 16 травня 2017, 21:00

Найголовніше про сьогоднішні санкції

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Зокрема, санкції передбачають блокування доступу до соціальних мереж "ВКонтакте" і "Однокласники". Доступ заблокований в рамках обмежень, накладених на Mail.Ru Group.

Всього у ВКонтакте щомісяця заходить 15,8 млн користувачів. 9,5 млн користувачів заходить в Однокласники. Для прикладу, місячна аудиторія Facebook за даними сайту Watcher станом на кінець листопада 2016 року, становила 7,2 млн осіб.

Реклама:

При цьому, здійснення блокування українськими провайдерами російських сайтів, які потрапили під санкції, на даний момент неможливе технічно, повідомив голова Інтернет-асоціації України Олександр Федієнко.

Відреагували і інтернет-провайдери.

Директор з корпоративних комунікацій "Укртелекому" Михайло Шуранов заявив, що "Укртелеком" вже почав блокувати російські ресурси. 

Інтернет-провайдер "Ланет" може протягом декількох хвилин заблокувати сайти, які потрапили під дію санкцій.

В Тріолані ще не знають, як технічно заборонити російські сайти.

Економічні санкції, запроваджені президентом Петром Порошенком, поширюються на відому компанію-постачальника ERP-систем ТОВ "1С" та низку інших IT-компаній.

Указ президента, який передбачає блокування Яндексу, Вконтакте та Mail.Ru, вступить в силу після офіційної публікації в ЗМІ.

Також, під санкції потрапили аеропорт "Сімферополь", Кримська залізниця, Федеральна вантажна компанія і ряд транспортних компаній.

Так, указом встановлено, що укази президента не пізніше як у 15-денний строк після їх прийняття і підписання підлягають оприлюдненню державною мовою в офіційних друкованих виданнях - "Офіційному віснику України" або газеті "Урядовий кур'єр".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!