Ціни на нафту продовжують зростати: Brent подорожчала до 51,96 долара

Вівторок, 16 травня 2017, 11:03

Ціни на нафту зростають у вівторок після значного підйому за підсумками попередньої сесії на очікуваннях продовження терміну дії угоди про обмеження видобутку нафти.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:05 зросла на 0,14 долара (0,27%) - до 51,96 долара за барель. До закриття ринку в понеділок ф'ючерси збільшилися в ціні на 0,98 долара (1,93%) - до 51,82 долара за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася до цього часу на 0,13 долара (0,27%) - до 48,98 долара за барель. Контракт подорожчав на 1,01 долара (2,11%) - до 48,85 долара за барель - за підсумками попередньої сесії.

Реклама:

Росія і Саудівська Аравія готові продовжити угоду країн ОПЕК і не-ОПЕК про скорочення видобутку нафти ще на дев'ять місяців - до кінця березня 2018 року, йдеться в спільній заяві міністра енергетики Росії Олександра Новака і міністра енергетики Саудівської Аравії Халіда аль-Фаліха за підсумками зустрічі в Пекіні.

При цьому вони розраховують, що до продовженої угоди про скорочення видобутку приєднаються нові учасники. Зараз в ній беруть участь 24 держави.

Нафтовидобувні країни приймуть рішення щодо можливого продовження угоди на зустрічі 25 травня.

Аналітики Goldman Sachs вважають, що інші нафтовидобувні країни підтримають ініціативу Росії і Саудівської Аравії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!