Ілон Маск показав прототип тунелів під Лос-Анджелесом

Понеділок, 15 травня 2017, 13:03

The Boring Company Ілона Маска демонструє, як проходять підготовчі роботи з будівництва мережі тунелів під Лос-Анджелесом.

Про це повідомляє Liga.net із посиланням на The Verge.

Як повідомлялося раніше, Маск пропонує створити загальноміську мережу підземних тунелів, по яких автомобілі, закріплені на електричних "санях", зможуть пересуватися зі швидкістю до 200 км/год, автоматично вибираючи потрібний маршрут. Маск обіцяє, що поїздка, яка зараз на поверхні займає 30-45 хвилин, в тунелі триватиме лише 5 хвилин.

Перший маршрут, анонсований Маском: Лос-Анджелес - Калвер Сіті - Санта-Моніка - Вествуд і Шерман-Окс. В майбутньому Маск пропонує охопити мережею тунелів більшу частину мегаполісу.

Поки неясно, чи отримав Маск необхідний дозвіл від міської влади для будівництва тунелю. Представник Департаменту громадських робіт Лос-Анджелеса раніше заявляв, що для здійснення проекту потрібно додатково обговорити його з міською радою.

Також Маск показав, як виглядає сама машина для прокладки тунелю.

Нагадаємо, компанія Маска Hyperloop будує у США підземну магістраль, що являє собою закриту трубу, в якій потяг зможе переміщатися зі швидкістю від 480 до 1220 км/год завдяки відсутності тертя рейок і опору повітря.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: