"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нові торговельні преференції принесуть Україні 180 мільйонів доларів на рік – МінАПК

П'ятниця, 12 травня 2017, 19:47

Україна отримає 180 млн доларів на рік від нових автономних торгівельних преференцій ЄС.

Про це йдеться у статті заступниці міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевої "Нові можливості для експорту в ЄС: які додаткові квоти має отримати Україна".

На її думку, ключовими здобутками переговорів про нові автономні преференції стали збільшення квоти на кукурудзу і кукурудзяне борошно (на 650 тис. тонн) та на ячмінь і ячмінне борошно (на 350 тис. тонн).

"Ціна питання – $180 млн на рік. Принаймні, в таку суму наше міністерство оцінює додаткові надходження українських аграріїв від збільшення обсягів квот", – зазначила Трофімцева.

Реклама:

Зважаючи, що дія автономних преференцій розрахована на три роки, загальна сума перевищує півмільярда доларів США, зазначила заступниця міністра.

При цьому вона нагадала, що для затвердження рішення про додаткові торговельні преференції лишилося два етапи: пленарне засідання Європарламенту та голосування Ради ЄС.

Нагадаємо, на початку травня комітет Європарламенту з міжнародної торгівлі проголосував за розширення безмитних квот для України з окремими винятками.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: