"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту стабілізувалися після обвалу

Середа, 10 травня 2017, 11:10

Світові ціни на нафту зростають у середу вранці після значного падіння напередодні.

Про це свідчать дані торгів, повідомляє Прайм.

На підвищення ціни впливає інформація, що державна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Arabian Oil Co. (Saudi Aramco) може скоротити постачання нафти в Азію в червні, а також дані Американського інституту нафти (API) щодо запасів сировини в США.

Станом на 07.27 вартість липневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,51% – до 48,98 долара за барель. Ціна червневих ф’ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 063% – до 46,83 долара за барель.

Реклама:

У вівторок агентство Рейтер повідомило з посиланням на джерело, що Saudi Aramco скоротить постачання нафти в Азії приблизно на 7 мільйонів барелів у червні. "Коли ОПЕК оголосила про скорочення видобутку, Саудівська Аравія швидко повідомила своїм клієнтам в Європі та Сполучених Штатах, що вони отримають менші обсяги сировини", – пише агентство.

У Саудівській Аравії літо – це піковий сезон для попиту на електроенергію, оскільки жителі країни використовують кондиціонери для охолодження будинків і офісів. Таким чином, вони збільшують споживання сировини всередині країни, зазначає агентство.

Позитивний вплив на торги також надають дані API, згідно з якими запаси нафти в США за тиждень з 5 травня скоротилися на 5,789 мільйона барелів. Аналітики при цьому очікували зниження індикатора лише на 1,8 мільйона барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!