"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврокомісія дозволила угоду 21st Century Fox і Sky на 14,3 мільярда доларів

Субота, 8 квітня 2017, 13:11

Європейська комісія в п'ятницю схвалила поглинання британської телерадіомовної компанії Sky американською медіа-групою Twenty-First Century Fox, що належить магнатові Руперту Мердоку, без додаткових умов.

Про це з посиланням на ЄК повідомляє "Інтерфакс-Росія".

"Комісія прийшла до висновку, що угода не призведе до порушення конкуренції в Європі", - йдеться в повідомленні відомства.

Відповідно до грудневої угоди 21st Century Fox заплатить 11,7 млрд фунтів стерлінгів (близько 14,3 млрд доларів) за 61% акцій Sky, які їй поки не належать. Таким чином, британська компанія цілком оцінена в 18,5 млрд фунтів.

Реклама:

Як зазначає ЄК, Sky є провідним оператором платного телебачення в Австрії, Великобританії, Німеччини, Ірландії та Італії, тоді як 21st Century Fox володіє однією з шести найбільших голлівудських кіностудій (20th Century Fox) і телеканалами, включаючи пакети Fox і National Geographic.

Угода раніше в цьому місяці викликали бурхливі дискусії в Великобританії: холдинг Мердока вже контролює цілий ряд британських видань, включаючи газети The Sun і The Times, і покупка Sky може помітно зміцнити його вплив в країні. Крім того, син медіамагната Джеймс Мердок очолює раду директорів Sky і є CEO в Fox. Міноритарії Sky висловлювали сумнів в достатній неупередженості та незалежності ради директорів компанії.

Число клієнтів Sky у Великобританії, Ірландії, Італії, Німеччини та Австрії становить 22 млн чоловік. У 2011 році Мердок уже робив спробу поглинання компанії, але був змушений відмовитися від неї через скандал з прослуховуванням телефонів у Великобританії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: