"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ визнав, що Укрзалізниця прописала тендер під польського виробника

Четвер, 6 квітня 2017, 16:45

Антимонопольний комітет зобов'язав Укрзалізницю змінити умови тендеру на закупівлю шести дизель-потягів на суму понад 1 мільярд гривень.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook державний уповноважений АМКУ Агія Загребельска.

Рішення було прийнято після звернення голови наглядової ради Крюківського вагонобудівного заводу Володимира Приходька.

У відкритому листі він заявив, що Укрзалізниця виписує умови в тендерах на закупівлю вагонів під польських виробників замість українських. Зокрема, на його думку, в тендері на закупівлю 6 тривагонних дизель-потягів прописані конкретні технічні характеристики рейкових автобусів виробництва польської компанії Pesa, що фактично унеможливлює участь у конкурсі інших виробників.

Реклама:

"Результат: скаргу задовольнили і зобов'язали замовника внести зміни в технічне завдання", – написала Загребельска.

При цьому вона не уточнила, які саме зміни мають бути внесені в технічне завдання, зазначивши лише, що вони стосуються кількості місць і типу вагонів.

У своєму зверненні Приходько зазначав, що в разі перемоги в тендері польського виробника вітчизняні машинобудівники позбудуться великого замовлення, що спричинить скорочення робочих місць більш ніж на 60 вітчизняних підприємствах, залучених до виготовлення українського дизель-потяга.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" оголосила тендер на купівлю 6 дизельних поїздів для регіональних пасажирських перевезень очікуваною вартістю 1,062 млрд гривень.

Вважалося, що найбільш імовірним переможцем можна вважати "Крюківський вагонзавод", який єдиний в Україні випускає потяги і має відповідну під вимоги УЗ модель дизель-поїзда.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!