НКРЕ не дозволила ЛЕО Григоришина працювати на його умовах

Четвер, 6 квітня 2017, 13:50

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, відмовила ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" у видачі нових ліцензій для роботи тільки в підконтрольній Україні частині Луганської області.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив генеральний директор компанії Володимир Грицай.

"З'явилася інформація, що наші папери (заяви на видачу нових ліцензій – Ред.) в НКРЕ" завернули"... Поставки на неконтрольовані території тривають, борги - зростають, кого і навіщо годуємо - незрозуміло", - сказав він.

Згідно з оприлюдненою на сайті НКРЕ інформацією, регулятор за підсумками засідання у середу вирішив скликати нараду за участю ЛЕО, ТОВ "Луганськобленерго" та ДП "Енергоринок" з питання погашення заборгованості ЛЕО перед "Енергоринком".

Реклама:

Як повідомлялося, ЛЕО не контролює енергорозподіляючі активи на тимчасово непідконтрольній частині Луганської області, але, за рішенням уряду, саме ЛЕО є єдиним постачальником електроенергії на територію області.

Компанія багаторазово пропонувала уряду обмежити перетікання, або оплачувати такі поставки за рахунок бюджету, проте ніяких рішень в цьому напрямку Кабмін так і не прийняв.

З квітня ЛЕО почала відключати від електропостачання всі підприємства житлово-комунальної сфери області, які мають борги за електроенергію.

У компанії повідомили, що станом на 1 березня споживачі заборгували ЛЕО 5,5 млрд гривень. З цієї цифри понад 80% заборгували споживачі з НКТ - майже 5 млрд гривень. Борг ЛЕО перед ДП "Енергоринок" становить близько 5,2 млрд гривень.

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: