"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Оприлюднено перший каталог інвесторів України

Середа, 5 квітня 2017, 20:02

Українська Асоціація Венчурного капіталу та Прямих інвестицій (UVCA) підготувала путівник по інвестиційному ринку країни – Investors Book.

Про це йдеться у прес-релізі UVCA.

У каталогу зібрано інформацію про основних учасників інвестиційного ринку: венчурні фонди, акселератори, інкубатори, фонди прямих інвестицій та інші організації, що поліпшують інвестиційний клімат України.

Як наголошується, головним критерієм відбору стала активність фондів на українському інвестиційному ринку за 5 років, наявність реальних угод.

Реклама:

"У каталог також увійшли нові фонди під управлінням досвідчених фанд-менеджерів,  чиї угоди з українськими компаніями очікуються вже найближчим часом", - йдеться у прес-релізі.

Всього в Investors Book зібрано інформацію про 34 компанії, 70% яких є членами UVCA.

Згідно з дослідженням Асоціації, в Україні на сьогодні діє 17 активних венчурних фондів, 6 фондів прямих інвестицій і 1 корпоративний фонд (HP Tech Ventures).

 

Основні дані, які містяться в Investors Book:

- портфель інвестиційного фонду становить в середньому 20 компаній;

- фонди готові вкладати від 50 тисяч доларів до десятків мільйонів, в залежності від стадії проекту і типу фонду. При цьому більшість фондів (37%) готові інвестувати від 100 тисяч до 1 млн доларів;

- інвестують в усі стадії: 16 фондів готові інвестувати в стартапи на посівній стадії, 10 на раундах А і В, і по 7 відповідно на допосівній стадії та стадії росту.

 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: