"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В "Укрзалізниці" прокоментували закупівлю туалетів за мільйон

Середа, 5 квітня 2017, 16:32

В "Укрзалізниці" заявили, що очікувана вартість туалетних комплексів для пасажирських вагонів вказана у тендері на основі моніторингу цін виробників.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Укрзалізниця не встановлює ціну на вакуумні туалетні комплекси закритого типу – її формують виробники. Очікувана вартість вказана саме на підставі моніторингу цінових пропозицій виробників. До того ж процедура закупівлі передбачає проведення аукціону, під час якого можливе зниження ціни", - йдеться у повідомленні.

УЗ також оприлюднила актуальні ринкові ціни туалетних комплексів закритого типу у  виробників: ТОВ "МДС" – 1,068 млн гривень з ПДВ, ТОВ "НВП "Ріст" – 1,2 млн гривень з ПДВ, ПЕСА "Бидгощ" – 1,29 млн гривень з ПДВ.  Аналоги іноземного виробництва коштують в середньому 1,3 млн гривень.

Реклама:

В УЗ також окреслили переваги нових туалетів, наприклад, санітарні кімнати під час руху поїзда та зупинок працюють постійно і не зачиняються у санітарних зонах.

"У плацкартних вагонах, якими користується велика кількість людей, Укрзалізниця для підвищення сервісу вирішила встановити такі комплекси вперше. Вони хоча і більш затратні за звичайні туалети відкритого типу, але екологічні, сучасні, більш зручні та слугують понад 20 років", - повідомили в компанії.

Як наголошується, зазначення у тендері ціни, не нижче ринкової, сприяє здоровій конкуренції, оскільки не обмежує потенційне коло учасників, а також запобігає тому, що учасники просто не вийдуть на торги, як це вже було у 2016 році.

"Минулого року були неодноразові спроби закупити аналогічні туалетні комплекси, однак торги на їх закупівлю не відбулися саме через відсутність учасників. Однією з основних причин виробники назвали занизьку очікувану вартість предмету закупівлі (на рівні 910 тисяч гривень з ПДВ)", - заявили в УЗ.

"Саме для уникнення зриву конкурсних торгів, орієнтуючись на ціни виробників, була визначена очікувана вартість на рівні 1,079 млн гривень з ПДВ за комплект", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" оголосила тендер на закупівлю 250 комплектів туалетів по 1,08 млн гривень, а міністр інфраструктури Володимир Омелян закликав ПАТ "Українська залізниця" обгрунтувати таку ціну.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!