Суд зобов'язав "Укртрансгаз" постачати газ на ОПЗ

Вівторок, 4 квітня 2017, 14:44

Печерський районний суд Києва ухвалою від 28 березня тимчасово заборонив ПАТ "Укртрансгаз" обмежувати чи тимчасово зупиняти транспортування газу для ПАТ "Одеський припортовий завод".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Суд також заборонив УТГ відхиляти номінації для точок входу-виходу ОПЗ, які подаються в рамках договору на переробку давальницької сировини з ERU Management Services.

УТГ може оскаржити ухвалу в апеляції.

Реклама:

З березня ОПЗ почав працювати за давальницькою схемою з групою компаній ЕРУ, яка зобов'язалася поставляти йому на переробку до 60 млн куб. м газу на місяць, а отримані аміак і сечовину продавати на зовнішньому і внутрішньому ринках.

ЕРУ також зобов'язався виділити більше $20 млн за угодами про кредитну підтримку для відновлення роботи заводу шляхом фінансування поставок газу в березні.

Пізніше УТГ направив ОПЗ повідомлення про зниження подачі тиску газу на завод з ранку 29 березня через борги ОПЗ за послуги балансування на суму 434 млн грн.

ОПЗ, який перебуває у державній власності, випускає хімічну продукцію, займається також перевалкою аміаку на морський транспорт.

Нагадаємо, що за підсумками 2016 року ПАТ "Одеський припортовий завод" отримав чистий збиток 2,981 млрд гривень проти 218,514 млн гривень чистого прибутку в 2015 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: