МВФ закликав захистити незалежність Нацбанку

Вівторок, 4 квітня 2017, 09:11

Міжнародний валютний фонд схвалив грошово-кредитну політику Національного банку і закликав захистити незалежність регулятора.

Про це йдеться в переданому УНІАН повідомленні фонду з посиланням на заяву першого заступника директора-розпорядника МВФ Девіда Ліптона за підсумками засідання Ради директорів з українського питання.

"Національний банк України вміло керував грошово-кредитною політикою в дуже складний період. Важливо захистити незалежність НБУ, грошово-кредитна політика має бути зосереджена на стримуванні інфляції і відновленні міжнародних резервів у рамках гнучкого режиму обмінного курсу", – йдеться у повідомленні фонду.

За його словами, виконання зазначених умов створить можливість для поступового усунення адміністративних обмежень на валютному та грошово-кредитному ринках, запроваджених для стабілізації гривні.

Реклама:

"Вражаючого прогресу було досягнуто у відновленні банківської системи, але необхідно продовжувати зусилля з відновлення стійкості банків та зміцнення їх здатності забезпечувати зростання", – додав Ліптон.

Також він зазначив, що недавня націоналізація найбільшого банку України стала важливим кроком для забезпечення фінансової стабільності, але тепер необхідно забезпечити погашення кредитів, щоб мінімізувати витрати платників податків, а також завершити рекапіталізацію інших банків та усунення пов'язаних з ними ризиків.

В понеділок Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні четвертого траншу у розмірі 1 млрд доларів.

Україна з 2015 року реалізує з МВФ 4-річну програму розширеного фінансування EFF, в рамках якої розраховує отримати близько 17 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!