ДТЕК Ахметова розпочав експорт електроенергії в Молдову

Понеділок, 3 квітня 2017, 17:34

Енергохолдинг ДТЕК з 1 квітня розпочав експорт електроенергії в Молдову.

Про це повідомила директор департаменту електроенергетичного комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості Ольга Буславец, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас в квітні, ось уже два дні, йде експорт на Молдову", - сказала вона в ході "круглого столу" "Нова ера української енергетики: за крок до прийняття закону "Про ринок електроенергії".

Буславец уточнила, що на даний момент електроенергію в Молдову постачає ДТЕК, закуповуючи її у "Енергоринку" на звичайних умовах.

Реклама:

Вона також додала, що ціна поставки за даним контрактом не забезпечує прибутку, однак початок поставок важливий для відновлення втрачених позицій на ринку Молдови.

За даними НЕК "Укренерго", на вечірній максимум 2 квітня експорт в Молдову становив 398 МВт, з енергоострова "Бурштинської ТЕС" - 354 МВт, в Польщу - 187 МВт.

"ДТЕК Трейдинг" (Україна) і Energocom (Молдова) підписали контракт на поставку української електроенергії на період з 1 квітня 2017 року по 31 березня 2018 року.

Як повідомлялося, голова міненерго Ігор Насалик відзначав, що в лютому завершаться планові ремонти трьох атомних енергоблоків і з'явиться значний профіцит атомної енергії, що дозволяє щомісяця експортувати до 1 млрд кВт-год електроенергії.

Україна в січні-лютому 2017 року збільшила експорт електроенергії на 37,2% (на 263,9 млн кВт-год) в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року - до 972,5 млн кВт-год.

В січні-лютому 2017 року Україна експортувала електроенергію на 48,765 млн доларів, т.ч. в лютому - на 27,189 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: