АМКУ не побачив "російський слід" у компанії "Тедіс Україна"

Понеділок, 3 квітня 2017, 17:02

Серед власників компанії "Тедіс Україна" - кіпрські та європейські компанії, один з бенефіціарних власників - український підприємець Борис Кауфман.

Про це повідомила на прес-конференції заступник голови Антимонопольного комітету України Ніна Сидоренко, передає кореспондент LIGA.net.

"Інформація про контроль з боку громадян РФ не підтверджується документами, які нам надала компанія Тедіс Україна. Також ми зверталися до органів державної влади, до народних депутатів України з приводу документів, які це підтверджують... На жаль, документів, які підтверджували б відносини контролю з боку громадян РФ, зараз в АМКУ немає", - сказала вона.

Сидоренко уточнила, що АМКУ звертався до СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Державної фіскальної служби, прокуратури, Нацполіції, НАБУ, а також до народних депутатів Андрія Левуса і Сергія Висоцького, які заявляли про контроль над компанією з боку громадян РФ.

Реклама:

Глава АМКУ Юрій Терентьєв уточнив, що кінцеві бенефіціарні власники кіпрських компаній є громадянами ЄС.

За його словами, коли Антимонопольний комітет тільки починав провадження у цій справі в 2015 році, підтверджувався корпоративний зв'язок компанії Мегаполіс Україна (зараз Тедіс Україна, - ред.) з російським бізнесменом Кісаевим.

"У третьому-четвертому кварталі 2015 року цей зв'язок був юридично ліквідований, і була сформована нова структура власників", - сказав він.

Терентьєв зазначив, що закон про обмеження ліцензування певних видів госпдіяльності передбачає зупинку дії ліцензії підприємств, пов'язаних з країною-агресором.

Але дія цього закону не поширюється на банківську сферу, телекомунікації та торгівлю підакцизною продукцією - лікеро-горілчаними та тютюновими виробами.

31 березня генпрокурор Юрій Луценко повідомив про обшуки у компанії "Тедіс Україна" (раніше – ТОВ "Мегаполіс Україна").

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинуватив компанію у фінансуванні тероризму.

Паралельно стало відомо про обшуки в Антимонопольному комітеті України.

Читайте також: "Дали прикурити". Що Аваков і Луценко шукали у тютюнового монополіста

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: