Укрзалізниця стала членом Транскаспійського транспортного маршруту

Понеділок, 3 квітня 2017, 09:35

В Азербайджані було прийнято рішення про включення національної залізничної компанії "Укрзалізниця" до складу Міжнародної асоціації "Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут".

Про це повідомив голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун, якого цитує ЦТС.

"Ставши сьогодні частиною цього транспортного коридору, ми отримали можливість впливати на стратегію його розвитку і позиціонування", - поінформував Балчун.

Разом з тим, як зазначив сам керівник УЗ, поки цей крок не несе конкретики: "Попереду - наповнення конкретним змістом домовленостей про наміри".

Реклама:

Варто нагадати, що процес входження України в Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут розтягнувся майже на рік - ще 17 травня 2016 року тодішній директор з вантажних перевезень і логістики УЗ Іван Федорко від імені "Укрзалізниці" в Тбілісі підписав протокол про входження України в "Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут ".

Демонстраційний рейс контейнерного потягу за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай, здійснений на початку 2016 року, поки залишається єдиним з боку України на Транскаспійський маршруті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: