"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін заявляє про спробу зриву запуску реєстрів відшкодування ПДВ

Понеділок, 3 квітня 2017, 09:20

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявляє про збої в роботі системи Акредитованого центру сертифікації ключів Державної фіскальної служби.

Про це він написав у своєму Facebook, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Щодо запуску електронного реєстру ПДВ ... Близько 11:00 ранку" поклали "систему Акредитованого центру сертифікації ключів в ГФС. Це безпрецедентна подія ... За останніми даними, систему центру вдалося частково відновити. Продовжуємо наполегливо працювати, щоб завтра реєстр оприлюднити", - написав Данилюк.

За його словами, всю вхідну інформацію в електронний реєстр автоматичного відшкодування ПДВ формує ДФС на підставі заявок бізнесу і закріплює ці дані електронним цифровим підписом.

Реклама:

"Тому безперебійна робота центру сертифікації ключів є обов'язковою для успішного запуску цього реєстру", - підкреслив міністр.

Як повідомлялося 1 квітня, Мінфін запустив електронний реєстр відшкодування ПДВ і анонсував, що той буде доступний з 3 квітня. "Він буде доступний в перший робочий день квітня, 3-го числа. Тепер кожен підприємець зможе в онлайн-режимі перевірити, на якому етапі перебуває його платіж", - повідомляється на сайті Мінфіну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: