"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінекономіки пропонує підвищити ціни на алкоголь

П'ятниця, 28 квітня 2017, 16:23

Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує підвищити мінімальні ціни на алкоголь.

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

28 квітня було оприлюднено проект постанови Кабінету міністрів, яка встановлює нові мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на деякі з алкогольних напоїв.

Як наголошується, розмір мінімальних цін на алкоголь, який діє сьогодні, запроваджено у листопаді 2016 року. Водночас, у 2017 році зросли ставки акцизного податку на переважну більшість алкогольних напоїв (горілку, лікеро-горілчані вироби, коньяк, вина, тощо).

Реклама:

"Внаслідок цього до Мінекономіки надійшли чисельні звернення учасників ринку, які наголошували, що чинні мінімальні ціни не покривають їхні операційні витрати", - повідомляє прес-служба.

"Внаслідок цього, на думку асоціацій виробників алкогольної продукції, послаблюється конкуренція з боку легальних виробників і збільшується частка недобросовісних виробників", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, з метою захисту споживачів від контрафактної та сурогатної продукції та зменшення частки тіньової економіки Мінекономіки пропонує підвищити мінімальні ціни на алкоголь.

Зокрема, роздрібні ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби збільшити на 7,64-11,3%; віскі, ром та джин - на 3,5-4,6%; коньяк (бренді) - на 3,4-6,1%; вина з додаванням спирту, ігристе та вермути - на 1,7-1,8%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: