"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту впала до мінімуму за місяць

Четвер, 27 квітня 2017, 18:49

Ціни на нафту еталонних марок падають в ході торгів у четвер на новинах про відновлення видобутку на найбільшому родовищі Лівії і зростання виробництва пального в США.

Про це повідомляє Dow Jones, передає "Інтерфакс-Україна".

Інвестори побоюються, що дії щодо скорочення видобутку нафти країнами-членами ОПЕК та іншими великими виробниками можуть бути недостатніми для того, щоб зменшити надлишок пального на глобальному ринку.

Ціна червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:55 впала на 1,34 долара (2,59%) - до 50,48 долара за барель.

Реклама:

Котирування ф'ючерсних контрактів на нафту WTI на червень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) до цього часу впали на 1,34 долара (2,7%) - до 48,28 долара за барель, що є мінімальною позначкою за останній місяць.

"На ринку немає явних "бичачих" факторів, - сказав директор з досліджень в області енергетики в ICIS China Лі Лі. - Я думаю, що ринок буде зосереджений на засіданні ОПЕК, яке пройде в наступному місяці".

За його прогнозом, нафтові котирування протягом найближчого місяця або близько того, ймовірно, залишатимуться поблизу 50 доларів за барель, навіть якщо угоду про замороження видобутку буде продовжено.

Як повідомило напередодні міністерство енергетики США, видобуток нафти в країні за минулий тиждень зріс на 13 тисяч барелів на добу - до 9,27 млн б/д.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!