"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Данії обіцяють у серпні представити "вбивцю" Tesla

Четвер, 27 квітня 2017, 13:45

Відомий дизайнер автомобілів Хенрік Фіскер оголосив про створення нової компанії з розробки електромобілів під назвою Fisker.

Про це повідомляє Хайтек.

Повідомляться, що Фіскер повернувся в індустрію, яку змушений був покинути у 2013 році у зв'язку з банкрутством свого попереднього стартапу EV Fisker Automotive, також пов'язаного зі створенням електричних машин.

Електромобіль буде оснащений функцією автопілота і здатний розганятися до 260 км/г. Повний заряд акумулятора дозволить проїхати 640 км. Для порівняння, Tesla в липні презентує новий автомобіль Model 3, запас ходу якого складе всього близько 370 км, і тільки в дорожчій версії - близько 500 км.

Реклама:

Запасу ходу в 500 км обіцяє від свого електромобіля E-Motion британський виробник MG Motor, проте його виробництво компанія планує налагодити лише у 2020 році.

Рекордного запасу ходу Fisker планує досягти за рахунок нових батарей, будь-яка інформація про яких тримається в секреті. Відомо тільки те, що в них також присутній літій, але на відміну від тих, що використовує Tesla, вони містять ще й графен. Для Fisker їх розробляє і поставляє стартап Nanotech Energy.

Поки Фіскер представив лише зображення електромобіля. Презентація запланована на 17 серпня і пройде у Данії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!