Голова Держказначейства порадила місцевій владі, куди вкладати гроші

Понеділок, 24 квітня 2017, 15:40

На думку голови Держказачейства Тетяни Слюз, кошти, отриманні в результаті реформи децентралізації, повинні працювати на економіку.

Про це вона заявила в інтерв’ю ЕП.

За її словами, вже третій рік поспіль на рахунках місцевих бюджетів обліковується багато коштів, які не використовуються.

"Сьогодні на казначейських рахунках сільських, селищних, міських, районних, обласних, рад та об’єднаних територіальних громад знаходиться 60 млрд гривень", – повідомила вона.

Реклама:

"Якщо у минулому році місцеві бюджети за рік розмістили на рахунках у державних банках 15,6 млрд гривень, то за три місяці цього року – вже близько 11 млрд гривень", – додала Слюз.

Таким чином, у місцевих бюджетів наразі є близько 71 млрд гривень.

"Якщо порівняти дохідність – я розумію, чому міста їх розміщають на депозитах. Окрім того, ця дохідність окремим рядком запланована у їхніх бюджетах. За законом вони повинні не пізніше 20 грудня повернути розміщені кошти разом з відсотками на свої рахунки в органах казначейства", – висловила свою думку голова Держказначейства.

Слюз зазначила, що вона проти зберігання цих коштів на депозитних рахунках.

"Вважаю, їх потрібно вкладати у розвиток інфраструктурних об'єктів. Вони повинні працювати на економіку. У банкірів інша точку зору: вони кажуть, що це підтримка банківського сектору", – сказала вона.

Відомо, що серед рекордсменів за обсягом депозитів сьогодні є Дніпро.

За даними державної казначейської служби, на 1 квітня Дніпропетровська область розмістила на депозитах у держбанках 1,96 млрд гривень, Запорізька – 1,05 млрд гривень, Полтавська – 0,76 млрд гривень, Харківська – 0,72 млрд гривень, Одеська – 0,64 млрд гривень.

Повний текст інтерв’ю читайте за посиланням: Голова Держказначейства Тетяна Слюз: У нас немає жодної інформації для відшкодування ПДВ

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: