Насалик готовий розірвати "контракт Мартиненка" - прокурор

Субота, 22 квітня 2017, 16:33

Міністр енергетики Насалик заявив про готовність розірвати контракт на постачання урану, в причетності до укладення якого підозрюють Мартиненка.

Про це повідомив прокурор САП Ігор Симків, передає LIGA.net.

В рамках розслідування кримінальної справи, порушеної проти екс-депутата Миколи Мартиненка, допитали екс-міністрів енергетики і вугільної промисловості Юрія Продана, Володимира Демчишина і нинішнього міністра Ігоря Насалика.

Всі вони сказали, що їм не було відомо про плани закупівлі уранового концентрату за кордоном.

Реклама:

"Більше того, Насалик взяв на себе зобов'язання ініціювати аудит і вжити всіх заходів для того, щоб розірвати цей контракт. Але, на жаль, Насалик не знає головного. Не вдасться. Він укладений в таких умовах, що, якщо буде розірваний, держпідприємство має буде заплатити 20 млн доларів", - сказав Симків.

За словами прокурора, контракт не може бути розірваний українським господарським судом. Позов потрібно буде розглядати в Австрії, де знаходиться компанія Steuermann.

На судовому засіданні в суботу Мартиненко заявив, що не є засновником і бенефіціаром компанії Steuermann.

Як відомо, Мартиненка затримали в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів ДП СхідГЗК при закупівлі уранового концентрату. За даними САП, з 2013-го по 2016 рік злочинна організація, в яку нібито входив Мартиненко, завдала бюджету збитків на 17,28 млн доларів.

У суботу Солом'янський райсуд Києва відпустив Мартиненка на поруки народних депутатів і міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!