"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінінфраструктури показало можливий маршрут потягу з України в Іран

П'ятниця, 21 квітня 2017, 17:15

Рішення щодо розробки маршруту та запуску тестового потягу з України в Іран є двостороннім та схваленим за пропозицією іранської сторони.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Планується, що відправною точкою тестового потягу сполученням Україна-Іран буде Морський торговий порт "Чорноморськ" (Україна), кінцевою - порт Anzali (Північ Ірану, узбережжя Каспійського моря). Маршрут потягу проляже територію Грузії та Азербайджану (через м.Баку).

Реклама:

Також зазначається, що під час українсько-іранських переговорів, обидві сторони висловили переконання, що тестування нового маршруту доставки вантажів з України до Ірану оптимізує терміни перевезення, покращить тарифну політику, а також посилить економічну та інфраструктурну співпрацю України та Ірану.

Також Мінінфраструктури відповіло на звинувачення голови правління Укрзалізниці Войцеха Балчуна, який переконаний, що анонсування поїзда в Іран свідчить насамперед про некомпетентність міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

"Звертаємо увагу, що потяг, який вже назвали "неможливим", є абсолютно реальним, а його маршрут - цілісним та зручним. Те, що для одних неможливо, для інших - цілком досяжно, а для країни - перспективно та економічно доцільно", - йдеться у повідомленні.

"Міністерство інфраструктури звертає увагу на те, що обмеженість у володінні інформацією окремих представників керівництва УЗ не може бути підставою для того, щоб ставити під сумнів результати двосторонніх українсько-іранських домовленостей на високому рівні", - повідомляє прес-служба міністерства.

Нагадаємо, що Україна та Іран домовились про запуск тестового потягу з метою транспортування сільськогосподарської продукції з України до Ірану.

Після цього, Голова правління Укрзалізниці Войцех Балчун заявив, що анонсування очільником Мінінфраструктури поїзда в Іран свідчить насамперед про некомпетентність посадовця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: