Укрнафта інвестує 2,5 мільярда у буріння та видобуток

Четвер, 20 квітня 2017, 17:45

Укрнафта планує збільшити свою інвестиційну програму до 2,5 мільярда гривень, інвестуючи всі кошти, отримані від зниження рентної плати на нафту.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Як наголошується, більша частина інвестицій буде спрямована на буріння і видобуток для підтримки і модернізації основних виробничих систем, зокрема заміну зношених труб, капітальний ремонт свердловин.

Крім того, компанія планує збільшити свої інвестиції в буріння, роздрібну торгівлю та ІТ-системи. Однак виконання інвестиційної програми буде залежати також від позиції фіскальних органів щодо механізму погашення податкової заборгованості, стверджують в Укрнафті.

Реклама:

Також компанія повідомила, що завершує низку тендерів на закупівлю насосного обладнання для оновлення існуючого парку установок електроцентробіжних насосів .

Компанія зазначає, що заміна насосного обладнання дозволить Укрнафті стабілізувати обсяги видобутку в умовах обмеженого фінансування. Компанія вважає, що такі інвестиції є критично необхідними для забезпечення базових виробничих потреб, безпеки праці та безаварійної роботи устаткування, а також стабільних податкових надходжень.

Нагадаємо, 20 грудня 2016 року Верховна Рада ухвалила законопроект №5132, згідно з яким імпорт всіх зріджених газів крім природного і газойлів в якості сировини для виробництва етилену в Україні буде звільнений від сплати акцизу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: