ExxonMobil хоче звільнення від санкцій, які заважають працювати з Росією - ЗМІ

Четвер, 20 квітня 2017, 12:04

Нафтова компанія ExxonMobil, яку до призначення на посаду держсекретаря США, очолював Рекс Тіллерсон, звернулась до Міністерства фінансів США із запитом звільнити її від дій санкцій, які обмежують співпрацю із російським нафтовим гігантом "Роснефть".

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела в уряді США, знайомі із цим питанням.

За даними джерел, ExxonMobil домагається дозволу США для проведення буріння разом із "Роснефтью" в декількох місцях, заборонених санкціями.

Повідомляється, що у липні 2015 року компанія подала заявку на звільнення її від дій санкцій, щоб отримати дозвіл на доступ до Чорного моря, але ця заявка не була схвалена.

Реклама:

"Запит на звільнення від дій санкцій, ймовірно, буде уважно вивчатися членами Конгресу, які прагнуть посилити санкції щодо Росії у відповідь на втручання у вибори в США", - зазначає The Wall Street Journal.

Нагадаємо, що "Роснефть" потрапила у список російських компаній, проти яких застосовуються економічні санкції за агресію РФ проти України.

За даними Reuters, Exxon Mobil веде свою діяльність у понад 50 країнах світу. У 2011 році Exxon Mobil підписав угоду з "Роснефтью" (РФ) для спільної розвідки і видобутку нафти.  З того часу компанії створили 10 спільних підприємств.  

Тіллерсон був критиком санкцій США проти РФ за вторгнення у Крим: Exxon Mobil мусила відмовитися від деяких проектів, що спричинило збитки у сумі 1 млрд доларів.

У 2013 році президент РФ Володимир Путін нагородив Тіллерсона орденом.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: