Китайці хочуть інвестувати в Чорноморський порт

П'ятниця, 14 квітня 2017, 18:14

Найбільша китайська державна корпорація Sinohydro зацікавлена у співпраці на умовах концесії з морським торговельним портом Чорноморськ.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Регіональний керівник Sinohydro по Європі і Кавказу та директор Чорноморського порту Сергій Крижановський обговорили варіанти потенційної співправці.

"Крижанівський пояснив закордонному інвестору (...), в якій формі порт може співпрацювати з китайським партнером. Йдеться про оренду, концесію або спільну діяльність. Іноземних представників зацікавила саме концесія", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

За словами регіонального глави Sinohydro, корпорації важливо співпрацювати саме з державним підприємством, оскільки Sinohydro також є державним підприємством і по закону зобов'язана мати справу тільки з державними структурами.

"Україна в транспортному питанні ще не мала прецедентів, щоб якийсь об'єкт був зданий в концесію. Це експеримент. Закон "Про концесію" є, але ще ніде його не застосовували. Тому в Міністерстві сказали, що пропонують пілотний проект - концесія п'ятого терміналу", - зазначив Крижановський.

За його словами, зараз у порту залишається ще близько 60% вільних майданчиків, на які можуть заходити нові інвестори.

Sinohydro - найбільша державна компанія Китаю. Спеціалізується на проектуванні та будівництві гідротехнічних і гідроелектричних об'єктів, займається будівництвом транспортної інфраструктури та міських комунікацій. Побудувала більше 70% гідротехнічних об'єктів в Китаї.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: