Нацбанк дозволив виведення дивідендів за 2016 рік

Четвер, 13 квітня 2017, 16:38

Нацбанк дозволив з травня почати репатріацію дивідендів за 2016 рік, обмежуючи її сумою до 5 мільйонів доларів на місяць.

Про це повідомила голова НБУ Валерія Гонтарева, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз ми додаємо можливість платити дивіденди за 2016 рік. Ми спростили механізм, за яким бізнес може провести репатріацію дивідендів в цьому році: одна компанія зможе репатріювати до 5 млн доларів протягом одного місяця", - сказала Гонтарева на прес-конференції.

"Бізнес може скористатися такою можливістю вже з травня", - зазначила вона.

Реклама:

Її заступники Олег Чурій і Дмитро Сологуб уточнили, що оцінюють можливий обсяг такої репатріації на рівні минулого року - близько 100 млн доларів на місяць, проте знову відмовилися назвати показник, який Нацбанк отримав з опитування банків і їх клієнтів.

"З моменту надання НБУ дозволу на репатріацію дивідендів (за 2014-20015 роки - ред) бізнес вже сплатив за кордон дивідендів на суму 1 млрд доларів. При цьому купівля компаніями валюти на ці цілі була розподілена рівномірно в часі, тому не мала істотного впливу на динаміку обмінного курсу", - сказала Гонтарева.

Як повідомлялося, на початку червня 2016 року Нацбанк з метою поліпшення інвестиційного клімату дозволив репатріацію дивідендів, нарахованих іноземним інвесторам за 2014-2015 роки. НБУ при цьому встановив граничну суму дивідендів, яку дозволяється повернути за кордон: вона не повинна перевищувати 1 млн доларів (в еквіваленті) або 10% від загального обсягу дивідендів протягом календарного місяця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!