United втратили 800 мільйонів доларів після скандалу з пасажиром, якого викинули з рейсу

Вівторок, 11 квітня 2017, 20:17

Акції компанії United впали більш ніж на 750 мільйонів доларів після скандального відео за участю пасажира.

Про це повідомляє Gizmodo.

Інцидент стався 10 квітня на борту літака, який мав виконати рейс із Чикаго до Луїсвілля. Коли пасажири вже перебували у салоні і чекали злету, екіпаж раптом повідомив, що необхідно звільнити 4 місця для співробітників компанії, яким терміново треба бути у Луїсвіллі в понеділок.

В авіакомпанії заявили, що рейс був заповнений, тому бортпровідники вибрали чотирьох пасажирів і попросили їх вийти з літака.

Реклама:

Свідки також повідомили, що пасажирам, які добровільно залишать літак, пропонували 400 доларів, потім збільшили суму до 800 доларів, але ніхто не зголосився. Тоді четверо пасажирів були обрані випадковим чином.

Один з цих пасажирів азійського походження заявив, що він лікар і йому треба в понеділок до пацієнтів, і відмовився залишати літак. Тоді на борт викликали співробітників служби безпеки аеропорту і поліцейських, які втрьох силоміць витягли чоловіка з крісла, при цьому той отримав численні травми.

Пасажири знімали весь інцидент на відео і на одному з них можна побачити закривавлене обличчя чоловіка.

За словами поліцейських, чоловік був доставлений в госпіталь для лікування його травм.

Після інциденту генеральний директор авіакомпанії Оскар Муньос випустив коротку заяву, назвавши ситуацію "неприємною подією".

"Я вибачаюся за те, що довелося зняти з рейсу наших клієнтів. Наша команда співпрацює з владою і проводить власне детальне вивчення того, що сталося", - заявив він.

Після інциденту вартість компанії впала з 22,5 млрд доларів до 21,7 млр доларів і продовжує падати.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!