"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У США дорожчає вугілля, якого потребує Україна

Вівторок, 11 квітня 2017, 18:07

Ціни на ринку коксівного вугілля в Атлантичному регіоні показали значне зростання.

Про це повідомляє Platts, передає Uaprom.

На думку одного з трейдерів, споживачі будуть проявляти більший інтерес до угод з фіксованими цінами, щоб закріпити їх на рівні понад 200 доларів/тонна. У той же час зараз спостерігається тенденція зменшення пропозиції твердого коксівного вугілля з високою летючість з басейну Аппалачів.

Так, за оцінками Platts, американське металургійного вугілля з низькою летючістю подорожчало в понеділок на 25 доларів, до 255 доларів/тонна. При цьому, сировина з високою летючістю коштує дорожче - 265 доларів/тонна.

Реклама:

У той же час, ціни на австралійське преміальне вугілля з низькою летючістю не змінилися - 301,65 доларів/тонна з фрахтом до Роттердама.

У березні 2016 року Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, по якій ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.

Згідно з новою методики вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації обчислюється за формулою "вартість вугілля в порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну".

Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації "ДТЕК" Ріната Ахметова і державне "Центренерго", стали продавати електроенергію дорожче.

Раніше міністр енергетики Ігор Насалик заявляв, що річна потреба України в антрациті становить 9,5 мільйона тонн, а потреба в імпорті цього вугілля - 4,2 мільйона тонн до кінця 2017 року. Насалик розраховує на імпорт з США вугілля антрацитної групи в обсязі 2,5-3 млн тонн.

Читайте також: Заплати Ахметову і друзям президента, або формула з доходом в 24 мільярди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: