"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Наступна місія МВФ може почати роботу в травні

Понеділок, 10 квітня 2017, 14:00

Місія Міжнародного валютного фонду для четвертого перегляду програми розширеного фінансування EFF для України може почати роботу в Києві в травні.

Про це повідомив журналістам заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб, передає УНІАН.

"Буде десь в травні, а наступного тижня я, Олег Чурій і Валерія Олексіївна їдемо до Вашингтона", - сказав він, зазначивши, що зараз в Україні працює технічна місія Фонду, а в травні має бути місія щодо перегляду програми, підсумком якої стане надання чергового траншу.

Як повідомлялося, Рада директорів Міжнародного валютного фонду 3 квітня завершила третій перегляд програми розширеного фінансування EFF для України і затвердила надання нашій країні чергового кредитного траншу обсягом 1 мільярд доларів.

Реклама:

5 квітня Національний банк України повідомив про отримання чергового траншу МВФ, що разом з отриманими напередодні другим траншем макрофінансової допомоги Європейського Союзу дозволило збільшити золотовалютні резерви до 16,7 мільярда доларів - максимального рівня з середини 2014 року.

Отримання четвертого траншу кредиту МВФ є безпрецедентною подією для України, оскільки за всю історію співпраці з Фондом наша країна припиняла виконання чергової кредитної програми, а Фонд – її фінансування після першого, другого і один раз третього траншу.

Міжнародний валютний фонд може виділити Україні ще три транші кредиту в рамках програми розширеного фінансування EFF на загальну суму 4,4 млрд дол. цього року в разі своєчасного проведення передбачених програмою реформ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!