"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Японія надасть майже 4 мільйони доларів на відновлення Донбасу

Субота, 1 квітня 2017, 11:36

Уряд Японії надасть 3,9 мільйона доларів США для підтримки людей, які постраждали в результаті російської агресії на сході України, та для відновлення Донбасу.

Про це на прес-конференції розповів надзвичайний і повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі, повідомляє Укрінформ.

"Хочу зробити заяву щодо 4 млн доларів, які уряд Японії планує надати, починаючи з квітня цього року. Допомогу планується надати протягом року для відновлення Донбаського регіону", - сказав дипломат.

Він нагадав, що від самого початку російської агресії Японія підтримує Україну і надає економічну та гуманітарну допомогу для врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях. За його словами, ці кошти в сумі близько 4 мільйонів доларів є продовженням такої підтримки.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко наголосив, що допомога, яка йде в Україну для відновлення Донбасу, чітко визначена планом, підготовленим спільно з урядом Японії, а також міжнародними організаціями.

Реклама:

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: