Шахти ДП "Львіввугілля" працюють

Четвер, 9 березня 2017, 15:49

Всі шахти держпідприємства "Львіввугілля" працюють.

Про це заявив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, передає "Інтерфакс-Україна".

"Всі шахти держпідприємства "Львіввугілля" на даний момент працюють і я очікую, що після сьогоднішнього рішення суду будуть зняті всі перешкоди і передумови для арешту рахунків "Львіввугілля", - сказав він на брифінгу в четвер у Львові.

За словами Синютки, на даний момент виплачено 18 млн грн з заборгованості по зарплаті, після розблокування рахунків виплатять ще 22 млн грн, а протягом кількох тижнів буде виплачена вся зарплата за січень поточного року. Синютка не назвав загальну суму заборгованості по зарплатні перед гірниками "Львіввугілля". Раніше представники НПГУ заявляли про суму понад 100 млн грн заборгованості.

Реклама:

Голова Львівської ОДА підкреслив, що той, хто мав на меті заблокувати рахунки "Львіввугілля", насправді "має на меті зірвати модернізацію шахт" Львіввугілля "та таким чином зупинити видобуток вугілля у Львівській та Волинській областях", оскільки рахунки підприємств заарештовували лише в цих двох регіонах.

Також, за словами Синютки, ініціатори блокування рахунків намагалися "дестабілізувати ситуацію і підштовхнути гірників до різних проявів протесту.

Як повідомлялося, у четвер, 9 березня вранці шахти ДП "Львіввугілля" призупинили відвантаження вугілля споживачам, а ранкова зміна на шахті "Червоноградська №2" зранку не спустилася у забій в знак протесту проти невиплати заробітної плати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: