Шлапак розповів, як прем’єр вмовив його очолити Приватбанк

Четвер, 9 березня 2017, 12:21

Голова правління Приватбанку Олександр Шлапак заявив, що прем’єр-міністр Володимир Гройсман обговорював його кандидатуру з Національним банком та з менеджментом "Приватбанку".

Про це Шлапак розповів в інтерв’ю ЕП.

"До останнього моменту я не був учасником перемовин. Тимчасова адміністрація зайшла в банк 17 грудня. Через два дні мене запросив прем'єр-міністр і зробив пропозицію, від якої я не зміг відмовитися", - сказав він.

"Чим переконав? Напевно, загальним збігом наших інтересів. Інтерес прем’єра полягав у тому, щоб врятувати банк. Мені ж цей банк дорогий, оскільки я мав честь працювати у ньому раніше і тому, що це найкращий банк в Україні. І тому, що я вкладник цього банку", - додав голова правління банку.

Реклама:

На думку Шлапака, в той момент він був тією кандидатурою, яка б найбільш безболісно змогла провести непростий період трансформації банку з приватної власності до державної.

"Наскільки мені відомо, він говорив і з банківським товариством, і з Національним банком, в тому числі з менеджментом Привату. Він шукав кандидатуру, яка б могла найбільш ефективно впоратися з поставленним завдання. Я не є членом політичної партії. Ніхто на мене не зможе тиснути і пропонувати шкідливі для банку рішення", - підсумував Шлапак.

Як повідомлялося, 21 грудня Приватбанк офіційно перейшов у державну власність.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: