Суд заарештував рахунки компанії "Укргаз" і ще 3 трейдерів газу

Четвер, 9 березня 2017, 11:52

Печерський районний суд Києва в рамках проведеного Генеральною прокуратурою розслідування за фактом ухиляння від сплати податків, наклав арешт на банківські рахунки ТОВ "ГК "Укргаз" і ще 3 трейдерів газу.

Про це сказано в ухвалах райсуду від 27 лютого, передають "Українські новини".

Крім "ГК Укргаз", суд заарештував рахунки ТОВ "Офіс бізнес груп", "Газойлпетролеум" та "Інол Енерджі".

Слідство вважає ці компанії пов'язаними юрособами, оскільки реєстрації їх податкових накладних і подача електронної податкової звітності проводиться з однієї IP-адреси.

Реклама:

Відповідно до доказів Генпрокуратури, зазначені компанії є імпортерами газу з Європи.

Слідство стверджує, що ці компанії штучно завищують вартість газу за рахунок внутрішніх операцій, а також за рахунок відображення в податковому обліку безтоварних операцій, проведених з підприємствами "транзитно-конвертаційної" спрямованості.

Крім того, ТОВ "ГК Укргаз" відображає у податковому обліку придбання сільгосппродукції, а саме: гороху, пшениці, насіння соняшника, насіння коріандру в ряду підприємств за ціною, що включає ПДВ.

За рахунок таких операцій ТОВ "ГК Укргаз" додатково збільшує податковий кредит, що, на думку слідства, призводить до мінімізації податкових зобов'язань, які виникають від реалізації природного газу.

ТОВ "ГК "Укргаз" було засновано в липні 2014 року в Києві. Власником ТОВ у держсреєстрі зазначено Сергія Кравченка, що у свій час був помічником на громадських засадах депутата Верховної Ради 5 скликання ( 2006-2007) Анатолія Шкрібляка.

На момент обрання Шкрібляк був заступником генерального директора ТОВ "Фірма "Технова", і відповідно до держреєстру є його кінцевим бенефіціарним власником.

"Технова" орендує Чернігівську ТЕЦ, володіє більше 75% акцій компанії "Черкаське хімволокно", до складу якої входить Черкаська ТЕЦ.

Шкрібляк також через кіпрську Vaida Enterprises Limited володіє ТОВ "Сумитеплоенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!