Суд повторно заблокував рахунки сина Януковича - ГПУ

Вівторок, 7 березня 2017, 20:50

Протягом 2015-2016 років Печерський райсуд Києва наклав арешт на депозитні рахунки, відкриті працівниками банку Всеукраїнський банк розвитку на загальну суму близько 1 млрд грн, фактичним власником яких є Олександр Янукович.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Вона повідомила, що Генпрокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо посадових осіб ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", що належить Олександру Януковичу.

Реклама:

"Разом з тим, з кінця грудня 2016 деякими слідчими суддями Печерського районного суду м.Києва почали задовольнятися клопотання адвокатів і прийматися суперечливі рішення про зняття арешту з зазначених коштів у зв'язку з необгрунтованістю накладення їх колегами-суддями", - написала Сарган.

Вона зазначила, що в деяких випадках один і той же слідчий суддя, розглядаючи однотипні клопотання адвоката протягом місяця, приймав різні рішення.

Як відомо, Печерський районний суд Києва зняв арешт з 312,5 млн грн, які надійшли в Міжнародний інвестиційний банк від Всеукраїнського банку розвитку.

Про це, зокрема, йдеться в постанові суду від 2 березня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У постанові Печерського райсуду від 25 січня сказано, що зазначені гроші є предметом кримінального правопорушення, а їх фактичним власником є син екс-президента і власник ВБР Олександр Янукович.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: