ArcelorMittal хоче купити найбільший метзавод в Європі

Вівторок, 7 березня 2017, 10:43

Консорціум компаній в складі транснаціональної ArcelorMittal і італійської Marcegaglia 6 березня 2017 року подав оферту на покупку металургійного комбінату Ilva в Італії.

Про це пише Uaprom.

Відповідно до прес-релізу ArcelorMittal, партнери планують випускати на Ilva 9,5 млн т готової металопродукції.

Зокрема, на першому етапі, до 2018 року, планується довести виробництво на трьох працюючих доменних печах в рамках природоохоронних правил AIA до 6 млн т/рік.

Реклама:

Потім консорціум має намір завантажити прокатні потужності меткомбінату на повну (до 4 млн т слябів і г/к рулонів), імпортуючи додаткові сляби (2 млн т) і в довгостроковій перспективі довівши виробництво до 8 млн т плюс.

Сторони також обіцяють інвестувати в метпідприємство понад 2,3 млрд євро до ціни покупки, в тому числі на екологічні цілі - 1,1 млрд євро.

Плануються капінвестиції в доменні печі та прокатні стани. Для цього будуть доступні кредитні лінії на суму понад 5 млрд євро.

Крім того, ArcelorMittal і Marcegaglia планують розширити сортамент продукції, що випускається Ilva, для поставок автопрому, будівельній галузі та енергетикам. Партнери також мають намір побудувати науково-дослідний центр в Таранто вартістю 10 млн євро.

Ilva вже кілька років перебуває в центрі екологічного скандалу.

Уряд Італії, з моменту введення на підприємство спеціальної адміністрації в 2013 році, шукає потенційних покупців на його активи, щоб зберегти робочі місця і профінансувати природоохоронні заходи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: