Нацбанк створив департамент ліцензування

Вівторок, 7 березня 2017, 10:01

Національний банк вирішив централізувати процеси ліцензування та утворити новий структурний підрозділ - департамент ліцензування, який виконуватиме відповідні функції.

Таке рішення було прийняте правлінням НБУ 2 березня, повідомляє прес-служба регулятора.

Як наголошується, департамент ліцензування виконуватиме функції з реєстрації та ліцензування банків, їх відокремлених підрозділів, погодження набуття істотної участі в банках, погодження призначення керівників, а також функції з надання генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій.

Ці функції раніше виконувало управління реєстрації та ліцензування НБУ.

Реклама:

Крім того, з 6 квітня департамент ліцензування також виконуватиме функції з видачі ліцензій небанківським фінансовим установам на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків та видачі ліцензій юридичним особам на надання послуг з інкасації.

Також департамент виконуватиме функції з реєстрації платіжних систем, учасників платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури.

Директором департаменту ліцензування призначено Олександра Бевза.

З лютого по жовтень 2015 року він був начальником відділу контролю за складом акціонерів банків департаменту реєстраційних питань та ліцензування НБУ, з січня по жовтень 2016 року - заступником директора цього департаменту та начальником управління реєстрації та ліцензування банків.

З жовтня 2016 року очолював самостійне управління реєстрації та ліцензування центрального банку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!