"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Луценка заявили, що розслідування щодо Іванющенка триває

Понеділок, 6 березня 2017, 18:45

У Генеральній прокуратурі заявили, що кримінальні провадження за підозрою соратника екс-президента Віктора Януковича Юрія Іванющенка об’єднані і за ними триває досудове розслідування.

Про це йдеться у повідомленні ГПУ.

Як наголошується проводиться розслідування за фактом організації розкрадання держкоштів в особливо великих розмірах, в сумі близько 177 млн гривень під час укладання договорів між ДП "Держекоінвест" та ТОВ "Карпатибудінвест".

"Також розслідування проводиться за фактом отримання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах в сумі близько 650 млн гривень", - заявили у ГПУ.

Реклама:

"У даному випадку йдеться про розкрадання кіотських грошей, виділених на виконання капітального ремонту 38 об’єктів соціальної сфери у Луганській області, тобто у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження", - йдеться у повідомленні.

"Тому, наразі не представляється можливим проведення необхідних процесуальних дій, у тому числі експертиз, для завершення розслідування кримінального провадження за вказаним фактом", - повідомляє прес-служба.

Крім того, як зазначається, ГПУ проводить досудове слідство за фактом організації вимагання за попередньою змовою групою осіб частки у статутному фонді ТОВ "Промринок", що завдало матеріальної шкоди потерпілим у великих розмірах та організації підписання, за попередньою змовою групою осіб завідомо підробленого документу.

Нагадаємо, 3 березня Рада ЄС зняла санкції з Іванющенка.

У Центрі протидії корупції вже заявили, що через зняття санкцій з Іванющенка Україна втратила 5,4 мільярда гривень.

Раніше Верховний Суд закрив всі справи щодо Іванющенка. У ВСУ заявили, що в закритті справ по Іванющенку винна Генпрокуратура.

Як відомо, 8 вересня депутат БПП Сергій Лещенко заявив, що Іванющенка втретє зняли з міжнародного розшуку.

Олігарха Іванющенка оголошували у розшук у зв'язку зі звинуваченням у привласненні, розтраті майна в особливо великих розмірах.

Водночас у вересні Генпрокуратура запевняла, що екс-регіонал Юрій Іванющенко таки перебуває в міжнародному розшуку Інтерполу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: