Золотовалютні резерви збереглися на рівні 15,4 мільярда доларів

Понеділок, 6 березня 2017, 17:08

Міжнародні резерви України на 1 березня становили 15,459 млрд доларів за попередніми даними, залишившись на рівні початку лютого.

Про це свідчать дані Національного банку.

"Загалом з початку поточного року обсяг міжнародних резервів майже не змінився завдяки тому, що у лютому Нацбанк зміг компенсувати витрати іноземної валюти, зроблені у січні для згладжування надмірних коливань курсу гривні", - повідомляє прес-служба.

Як наголошується, поповнення міжнародних резервів протягом лютого відбувалося на міжбанку шляхом проведення як валютних аукціонів, так і валютних інтервенцій у формі запиту найкращого курсу.

Реклама:

"Завдяки поступовому зростанню надходжень валютної виручки від експорту та підвищенню цін на товари українського експорту на світових ринках у лютому спостерігалася надлишкова пропозиція валюти на міжбанку. В цілому чиста купівля іноземної валюти Нацбанком становила 80,9 млн доларів за результатами місяця", - йдеться у повідомленні.

"За результатами місяця обсяг міжнародних резервів покриває 3,3 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань, поточних операцій уряду та Національного банку", - повідомляє регулятор.

Як повідомлялося, у січні міжнародні резерви Національного банку знизилися на 0,6% до 15,445 млрд доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: