Прокурор: Перед врученням підозри Насіров був дуже жвавим

Понеділок, 6 березня 2017, 16:48

Солом'янський районний суд Києва задовольнив клопотання адвокатів Романа Насірова про перегляд відео моменту вручення підозри їхньому підзахисному у судовому засіданні.

Таке рішення ухвалив суддя Олександр Бобровник, передає кореспондент "Української правди".

Адвокати наполягали, що під час вручення підозри детективами НАБУ Насіров перебував під наркозом.

"Просимо переглянути це відео у судовому засіданні, щоб представники ЗМІ бачили, як це робилося", – зазначив адвокат Лисак.

Реклама:

У свою чергу адвокат Черезов говорив, що оскільки Насіров весь час перебував в суді, він не мав змоги побачити це відео.

Прокурори виступали проти цього клопотання, адже це відео є в інтернеті і суддя може з ним ознайомитися у нарадчій кімнаті.

"Ці диски містять інформацію-підтвердження вручення підозри. Нам було відомо, що Насіров сприймав наші слова. Суддя може це вивчити у нарадчій кімнаті", – наполягали представники обвинувачення.

Так само прокурор зазначив: "Перед врученням підозри Насіров був дуже жвавий, про це свідчить допит народного депутата Журжія".

Раніше Солом'янський районний суд Києва відмовив захисту Насірова щодо проведення судово-медичної експертизи 6 березня.

Як відомо, 6 березня громадські активісти пікетують будівлю суду в Києві, побоюючись, що відсторонений глава Державної фіскальної служби, звинувачений у зловживанні службовим становищем та нанесенні збитків державі в розмірі 2 млрд грн, може втекти.

Читайте також: "Справа Насірова". Хроніки одного суду"

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!