Суд відмовився призначити Насірову судмедекспертизу

Понеділок, 6 березня 2017, 14:45

Солом'янський районний суд Києва відмовив захисту голови Державної фіскальної служби Романа Насірова щодо проведення судово-медичної експертизи 6 березня.

Таке рішення ухвалив суддя Олександр Бобровник.

Суддя мотивував це рішення тим, що раніше НАБУ надавало суду документи про стан здоров'я Насірова з інституту кардіології.

Адвокат Насірова Олександр Лисак стверджував, що ні прокурори, ні адвокати не знають, чи може його підзахисний брати участь у судовому засіданні після ночі у суді.

Реклама:

"Наш підзахисний з 2 березня перебуває на стаціонарі, ми не знаємо про його стан здоров'я. Без отримання таких документів будь-яке рішення суду буде незаконним", – зазначав Лисак.

"Це судове засідання перетворюється на оцінку медичних критеріїв і на нашу думку затягується", – апелювали у свою чергу прокурори.

Як повідомлялося, в ніч з 2 на 3 березня голові Державної фіскальної служби Роману Насірову вручили підозру прямо в палаті київської лікарні "Феофанія".

Після цього Насірова вивезли на ношах в кардіореанімацію. Лікарі сказали, що у нього діагностували інфаркт.

З березня адвокат голови ДФС Олександр Мірошник повідомив, що його підзахисного прооперували.

А вже 6 березня, перед засіданням суду про відвід судді у справі Насирова, він сам встав і пішов. Чиновник відмовився відповідати на питання журналістів з цього приводу, тільки сказав, що краще почувається.

Громадські активісти пікетують будівлю Шевченківського районного суду Києва, побоюючись, що відсторонений глава Державної фіскальної служби, звинувачений у зловживанні службовим становищем та нанесенні збитків державі в розмірі 2 млрд грн, може втекти.

Читайте також: "Справа Насірова". Хроніки одного суду"

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!