Французька Air Liquide припинила роботу через "націоналізацію" в ОРДО

Понеділок, 6 березня 2017, 10:56

Французька компанія Air Liquide, один зі світових лідерів на ринку промислових газів, заявила про припинення роботи на тимчасово неконтрольованих українською владою територіях, де у неї розташовано "дочірнє" ПрАТ "Ер Лікід Єнакієве" (перереєстровано в Києві), в зв'язку з проголошеною бойовиками "ДНР" націоналізацією українських підприємств.

Про це йдеться у повідомленні Air Liquide, пише "Інтерфакс-Україна".

"Після рішення бойовиків "ДНР" про встановлення її адміністративного контролю над деякими українськими компаніями (включаючи "Ер Лікід Єнакієве"), що працюють в ОРДО, Air Liquide далі вже не в змозі продовжувати свою діяльність в цьому регіоні", - йдеться в повідомленні Air Liquide.

Компанія підкреслила, що її пріоритетами залишаються безпеку співробітників і дотримання діючих українських і міжнародних законів.

Реклама:

Група компаній Air Liquide, згідно з її релізом, є світовим лідером у виробництві газів для промисловості, охорони здоров'я та захисту навколишнього середовища. Постачає кисень, азот, водень та інші гази. Група працює в 80 країнах світу, її обіг в 2016 році становив 18,1 млрд євро.

Air Liquide розпочала роботу Україні з 1992 року, спочатку пропонуючи послуги інжинірингу.

Як відомо, раніше терористична організація "ДНР" опублікувала на своєму ресурсі список українських підприємств, на яких "введена тимчасова адміністрація" або які перейшли під їх управління.

У середу 1 березня донецькі і луганські бойовики заявили, що підприємства під українською юрисдикцією, розташовані на тимчасово окупованій території Донбасу, переходять під "зовнішнє управління" бойовиків "ДНР" та "ЛНР".

У вівторок ввечері СБУ оприлюднило запис розмови ватажка бойовиків Олександра Захарченка про те, що вони готують власну "блокаду", зокрема постачання вугілля, на територію підконтрольну Києву.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: