"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНЕ ПРО НАСІРОВА

Неділя, 5 березня 2017, 20:30

На вихідних було дві основні теми: обрання запобіжного заходу голові ДФС Роману Насірову і блокада залізниці на Донбасі, яка перекинулася на Сумську область.

Коротко про те, що відбувалося в справі Насірова ці два дні:

Вранці в суботу з'явилася інформація, що депутатам фракції БПП пропонують прийняти звернення до президента, прем'єра і генерального прокурора з закликом негайно втрутитися в ситуацію з "тиском" на главу ДФС. Пізніше, У фракції "БПП" заявили, що не приймали і не планують приймати будь-яких заяв у справі глави Насірова.

Паралельно з цим, Насіров заявив, що має намір з часом піти в суд і особисто взяти участь в засіданні, на якому розглядатиметься запобіжний захід щодо нього.

Реклама:

Розгляд справи мав початися в суботу о 19:00. О 20:00 з'явилася інформація про те, що Солом'янський суд, в якому розглядалася справа Насірова, замінований.

У підсумку, суд по обранню запобіжного заходу Насірову перенесли на 10:00 5 березня по клопотанню його адвоката.

Також стало відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить для глави ДФС запобіжний захід у вигляді утримання під вартою або заставу 2 млрд гривень.

5 березня судове засідання почалося, однак не відразу і тривало не довго. До середини дня суд оголосив перерву в засіданні, оскільки захист Насірова заявила клопотання про відвід судді.

Національне антикорупційне бюро очікує, що Солом'янський райсуд Києва ухвалить рішення щодо обрання запобіжного заходу для Насірова в неділю, 5 березня. Але шансів на це небагато.

Хоча б тому, що прес-секретар Солом'янського суду, заявила журналістам, що заява захисту голови ДФС про відвід судді буде розглянута в понеділок.

Тому, Мустафа Наейм покликав усіх на акцію протесту і станом на 20:00, під будівлею суду в Києві, де для Насірова мали обрати запобіжний захід, зібралися нардепи і громадські активісти з вимогою провести засідання суду і не дати можливості вивезти його з будівлі .

Коротко про блокаду:

Спочатку УЗ заявила, що 4 березня, о 11:56 відновив рух локомотив і 57 порожніх вагонів, які були заблоковані 25 січня учасниками блокади Донбасу на перегоні Шипілове - Светланове.

Це збіглося з тим, що учасники блокади Донбасу заявили про відкриття нового редуту - в місті Конотоп (Сумська область).

"Через Конотоп йде одна з основних магістралей торгівлі з Російською Федерацією. На товарній станції Конотоп було знайдено кілька поїздів з Російської Федерації, в тому числі, з вугіллям марки антрацит", - йдеться в заяві "Штабу".

Пізніше, в неділю, учасники блокади Донбасу почали зупиняти вантажні поїзди з Росії.

Ближче до кінця дня, ситуацію в Конотопі вдалося врегулювати. Зокрема, залізничники домовилися надавати раз на місяць народному депутату - учаснику блокади залізниці інформацію про вантажі, що перевозяться між Україною і Росією. Крім цього, всі поїзди на прикордонній станції Хутір-Михайлівський проходять необхідні процедури прикордонного та митного контролю, що теж заспокоїло блокадників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!