НАБУ і САП чекають, що запобіжний захід для Насірова оберуть у неділю

Неділя, 5 березня 2017, 18:13

Національне антикорупційне бюро очікує, що Солом'янський райсуд Києва ухвалить рішення з обрання запобіжного заходу для відстороненого голови ДФС Романа Насірова саме у неділю, 5 березня. 

Про це йдеться у заяві НАБУ, яку оприлюднено ввечері у неділю. 

"Детективи НАБУ та прокурори САП залишатимуться у суді або до поновлення розгляду справи та задоволення клопотання про обрання запобіжного заходу, або до завершення терміну тримання під вартою, який спливає 5 березня о 23:00", - йдеться у заяві. 

В НАБУ нагадали, що під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу суд зобов'язаний забезпечити наявність чергового судді на випадок заявлення клопотання про відвід судді, який слухає справу. 

Реклама:

"Солом'янський райсуд досі не забезпечив цю умову. Офіційного рішення про перенесення судового розгляду, з вказанням дати та часу, до яких оголошено перерву, представники НАБУ та САП досі не отримали", - заявили у НАБУ.

У Бюро нагадали, що рішення про визначення чергового судді ухвалюється простим наказом про чергування, який голова суду підписує на кожні вихідні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: