Гройсман порахував збитки від блокади ОРДЛО

Субота, 4 березня 2017, 10:53

Збитки України від блокування поставок вугілля з ОРДЛО становитимуть 3,5 млрд доларів і приведуть до скорочення майже 75 тисяч робочих місць.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "Інтер", пише DW.com.

"Те, що відбувається з блокадою - це в інтересах Російської Федерації. Йдеться про те, що наше вугілля, українське, яке закуповувалося за гривні, і з якого сплачувались податки Україні, треба заборонити, а купувати в Росії. Це диверсія проти нашої держави", - підкреслив Гройсман.

За його словами, збитки українського гірничо-металургійного комплексу в результаті блокади складуть близько 3,5 млрд доларів, що призведе до скорочення до 75 тисяч робочих місць в галузі.

Реклама:

Раніше Гройсман заявив, що блокада поставок вугілля з непідконтрольною частини Донбасу змушує українські підприємства закуповувати вугілля в Росії.

Як повідомлялося, штаб блокади ОРДЛО відмовляється вести переговори із прем’єр-міністром.

Як відомо, 16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня вони оголосили про початок блокади. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

25 січня 2017 року люди в камуфляжі –  "ветерани АТО" і окремі народні депутати – заблокували ділянку залізниці в Луганській області, поліція порушила справу за цим фактом.

Блокада призвела до дефіциту антрацитового вугілля – 15 лютого в Україні запроваджено надзвичайні заходи у сфері енергетики.

20 лютого Гройсман запропонував політичним силам, які пов'язані з блокадою ОРДЛО, знайти спільне вирішення проблеми шляхом переговорів.

25 лютого повідомлялося, що учасники блокади Донбасу відкрили новий редут в районі селища Новотроїцьке Донецької області.

1 березня штаб блокади ОРДЛО заявив про відкриття мобільного посту на трасі Курахове-Мар'їнка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: